Veel lofbetuigingen

Kijkers ontroerd door emotionele uitzending RTL Boulevard

16 juli 2021 09:26 | informatief | Door Demi Schoenmakers

© Screenshot RTL 4
Zichtbaar aangedaan openden Vivienne van den Assem en Luuk Ikink donderdagavond RTL Boulevard. De uitzending stond geheel in het teken van Peter R. de Vries.

De misdaadverslaggever overleed donderdag op 64-jarige leeftijd, nadat hij vorige week was neergeschoten.

Waardevolle collega

Van den Assem noemde Peter een misdaadverslaggever, journalist, steun en toeverlaat voor nabestaanden, maar bovenal familieman en een waardevolle collega. "Dit is de uitzending waarvan wij hoopten dat we hem nooit hoefden te maken”, zei ze met een brok in haar keel.

Na het zien van de eerste beelden van Peter kon de presentatrice het niet droog houden. Ook Luuk Ikink was sprakeloos. "Wat moet je zeggen? Ik weet het gewoon niet”, zei hij. "Er is bij ons ontreddering. Maar hoe moet dat wel niet bij zijn familie, vrienden en kinderen zijn?"

Een laatste ode

Onder meer Marc van der Linden, Peter van der Vorst, Marieke Elsinga, Albert Verlinde en Arno Kantelberg waren in de studio aanwezig om een laatste ode aan de misdaadverslaggever te brengen. Tijdens de uitzending werden anekdotes over hem gedeeld en werd er stilgestaan bij belangrijke momenten in zijn leven. 

Met ruim 1,5 miljoen kijkers is het de meest bekeken RTL Boulevard-uitzending in meer dan tien jaar tijd. 

'Oprecht ontroerd'

Kijkers zijn ontroerd door de uitzending en de manier waarop zijn collega's deze live-uitzending neer hebben gezet. Op Twitter laten ze weten dat ze het thuis niet droog konden houden. "Waterige ogen, non-stop kippenvel. Gewoon oprecht ontroerd, ook mede door de emotie die ik daar zie en hoor" en "Ongelofelijk hoe sterk ze allemaal zijn... Ga er maar staan, zo kort na dit absurde nieuws", klinkt het op Twitter. 

Meer over