Alle werkzaamheden neergelegd

Na Jan Smit ook Marco Borsato geveld door burn-out

9 Januari 2020 14:23 | informatief | Door Irma Tomas

© ANP
Het regent burn-outs in showbizzland. Jan Smit komt al maanden zijn Volendamse huis niet uit vanwege oververmoeidheid en nu is ook Marco Borsato (53) ten prooi gevallen aan een burn-out. De zanger legt voorlopig al zijn werkzaamheden neer. 

Marco Borsato heeft een verklaring uitgegeven waarin hij uitlegt hoe het zo ver heeft kunnen komen: "Wat ik doe is mijn lust en mijn leven maar ik merk nu dat ik er echt doorheen zit, dat de energie weg is en dat ik met een burn-out te maken heb. De impact van alles wat er de laatste jaren is gebeurd, heb ik toch niet in zijn geheel verwerkt. Ik heb langere tijd nodig om me weer helemaal op te laden voordat ik er weer vol voor kan gaan."

Affaire

Eind vorig jaar werd in de pers nog breed uitgemeten dat Marco een affaire heeft gehad met pianiste Iris de Hondt. Dat zal hem niet in de koude kleren zijn gaan zitten. Dat hij juist nu een burn-out heeft, is best vervelend voor Marco omdat hij juist dit jaar 30 jaar in het vak zit. Maar die feestelijkheden worden even op de lange baan geschoven. 

Ook radio dj's Coen Swijnenberg en Rámon Verkoeijen zitten thuis met vermoeidheidsverschijnselen.  

Meer over