Boeken, films en muziek

Nadia Moussaid krijgt kunstprogramma op NPO 2

1 juli 2019 13:38 | informatief | Door Irma Tomas

© VPRO
Nadia Moussaid mag voor de VPRO een zaterdagavondprogramma presenteren over boeken, films en muziek. Het programma is nog naamloos. Maar omdat het in de planning staat voor januari is er nog zat tijd om een leuke naam te bedenken.  

Aan het persbericht kunnen we afleiden dat Nadia Moussaid waarschijnlijk niet de nieuwe Spider-Man zal bespreken, het wordt iets meer high-brow dan dat: 'Het publiek kan een grensverkennend programma verwachten in de rijke traditie van de VPRO met veel extra verdieping online.' 

Prikkelende ideeën

Willem van Zeeland, hoofdredacteur van de VPRO voegt toe: ‘Auteurs, filmmakers en componisten hebben vaak prikkelende en uitgesproken ideeën over de complexe wereld waarin we leven. Aan deze vrije denkers uit alle windstreken willen we in dit programma een ruim podium bieden.' Het nieuwe programma krijgt naast de televisie-uitzendingen een uitgebreide website met een interactieve leesclub, podcasts en online video.

Nadia maakte vorig jaar zomer naam voor zichzelf toen ze een prima vervanger van Eva Jinek bleek te zijn op de late avond. 

Meer over