Jongeren aan boord van het ramptoestel

Nieuwe serie Break Free over MH17

21 februari 2019 15:08 | informatief | Door Irma Tomas

© BNNVARA
Het vierde seizoen van Break free wordt een heel bijzondere. Deze reeks gaat helemaal over jongeren die omkwamen aan boord van de neergeschoten MH17.

In de bewierookte serie Break free worden jongeren geportretteerd die veel te vroeg aan hun einde kwamen terwijl ze op reis waren. En deze vierde reeks is helemaal gewijd aan jongeren die op weg waren naar Kuala Lumpur in de MH17. Het toestel stortte op 17 juli alweer vijf jaar geleden neer in Oekraïne nadat het was neergeschoten door de Russen.

Sascha, Paul, Darryl, Laurens

Dit zijn de vijf jongeren die dit seizoen van Break free geportretteerd worden: Tallander Niewold (22), Sascha Meijer (24), Paul Goes (33), Darryl Gunawan (19) en Laurens van der Graaff (30).

Tallander

De eerste aflevering gaat over Tallander Niewold uit Brummen. Na veel teleurstellingen vindt hij toch zijn roeping: het leger. Vlak voor zijn dood wordt zijn doorzettingsvermogen beloond. Defensie bevordert hem in juli 2014 tot soldaat eerste klas. Om zijn succes te vieren, boekt hij een ticket aan boord van de MH17, naar zijn broer Julian die op Bali woont. Vijf jaar na de ramp maakt Tallanders broer Odulf de reis van zijn broertje af.

Break free, vanaf donderdag 7 maart om 20.55 uur op NPO 3

Meer over