Opgelost

Omroep MAX zit MAX in de weg

8 oktober 2023 10:59 | informatief | Door Wietse Zuidberg

© Roland J. Reinders
In 2024 komt de Amerikaanse streamingdienst MAX naar Nederland, maar wel onder een andere naam. Dit komt omdat Omroep MAX in de Benelux de rechten heeft op de naam MAX.

De omroep van Jan Slagter dreigde met een gang naar de rechter als de nieuwe streamingdienst onder de naam MAX actief zou worden in Nederland, weet het AD. Dat lijkt nu echter niet meer nodig, want het gaat nu in de Benelux opereren onder de naam HBO Max.

Reactie Jan Slagter

“Onlangs hebben onze juristen en ik met HBO Max deze zaak besproken. Wij hebben uiteengezet dat ons merk MAX en onze naamsbekendheid voor ons van groot belang zijn. Naar aanleiding van dat overleg heeft HBO Max ons laten weten in de Benelux niet enkel onze naam MAX te gebruiken voor de streamingdienst”, zo tekende persbureau ANP op uit de mond van Slagter.

Van Nieuwkerk

Het is sowieso de week van Omroep MAX, want eerder werden geruchten de wereld in geslingerd dat Matthijs van Nieuwkerk al min of meer rond is met de omroep en terugkeert op televisie. Dat werd daarna door alle partijen ontkend. Later liet Slagter weten dat de deur wel openstaat voor Van Nieuwkerk.

Meer over