'Onderhandelingen later dit jaar'

Jan Slagter zet toch deur op kier voor Matthijs van Nieuwkerk

7 oktober 2023 10:48 | amusement | Door Jef Willemsen

© Omroep MAX
Jan Slagter mag momenteel dan niet in gesprek zijn met Matthijs van Nieuwkerk, de MAX-baas zou maar wat graag onderhandelen met de presentator over een transfer naar zijn omroep. 

Slagter haalde gister het nieuws na de suggestie van Rutger Castricum dat Matthijs van Nieuwkerk al had getekend bij 'zijn' Omroep MAX. Slagter verwees die claim naar het land der fabeltjes, maar dat betekent niet dat hij geen oren heeft naar de komst van Matthijs.

Onderhandelingen

Bij Humberto reageerde Slagter vrijdagavond op de ophef. NPO-directrice Frederieke Leeflang wil Matthijs niet op de buis zolang het onderzoek naar misstanden bij de publieke omroep nog loopt. Maar als de commissie Van Rijn het onderzoek later dit jaar indient mogen wat Jan Slagter betreft de onderhandelingen met Van Nieuwkerk beginnen. 

'Vol verwachting'

Toen de Volkskrant vorig jaar november met een groot exposé kwam over de verziekte werkcultuur bij DWDD nam Matthijs van Nieuwkerk zelf ontslag bij BNNVARA. Sindsdien is de 62-jarige programmamaker omroeploos, maar als het aan Jan Slagter ligt wordt Omroep MAX zijn nieuwe thuisbasis: "Het is aan Matthijs met wie hij wil gaan praten. En ik hoop dat hij met mij wil praten. Dat zal na het onderzoek zijn, ergens half november. En dan is het 'vol verwachting klopt mijn hart'."

Meer over