Na BNNVARA

Ook RTL doet Kaj van der Ree in de ban

19 januari 2020 08:51 | informatief | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa

RTL heeft de deur dichtgedaan voor Kaj van der Ree. De omroep zegt geschrokken te zijn van de aantijgingen aan het adres van de presentator en houdt hem zodoende buiten de deur.

"Wij keuren dit soort gedrag te allen tijde af." Ook stelt de zender dat de vlogger niet bij RTL in dienst is, maar dat hij slechts incidenteel in opdracht van het YouTube-programma Nieuws. werkte. Van der Ree was ook een van de presentatoren van Concentrate bij RTL MCN, die populaire online videomakers ondersteunt.

RTL Boulevard deelt berichten 

De 28-jarige Van der Ree raakte afgelopen week in opspraak nadat er op sociale media werd beweerd dat hij minderjarigen seksueel getinte berichten zou hebben gestuurd. De inhoud van deze berichten kwam vrijdagavond via een uitzending van RTL Boulevard naar buiten. Ook zou de presentator tienermeisjes om naaktfoto's hebben gevraagd. Van der Ree gaf zaterdag in een verklaring toe dat hij "domme fouten" heeft gemaakt en bood zijn excuses aan.

BNNVARA deed Van der Ree al in de ban

Eerder deed BNNVARA de presentator al in de ban vanwege de aantijgingen van seksueel overschrijdend gedrag. Van der Ree maakte voor de omroep programma's als het populair wetenschappelijke tv-programma Proefkonijnen en de radioshow Skaj is de limit.

Meer over