Proefkonijn

Programma's Kaj van der Ree stopgezet na seksueel wangedrag

18 januari 2020 20:25 | actualiteiten | Door Televizier

© ANP
De radio- en televisieprogramma's die presentator en YouTuber Kaj van der Ree maakt voor BNNVARA zijn per direct stopgezet. De omroep neemt dit besluit na beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag van Van der Ree. 

In een verklaring laat BNNVARA zaterdag weten de samenwerking met Kaj van der Ree per direct te stoppen. Het gaat om het nieuwe seizoen van het populair wetenschappelijke tv-programma Proefkonijnen en de radioshow Skaj is de limit. 

"Naar aanleiding van de beschuldigingen over seksueel overschrijdend gedrag van Kaj van der Ree hebben we, samen met de NPO, besloten de uitzendingen van Proefkonijnen per direct te stoppen en zijn radioshow op 3FM niet uit te  zenden", aldus de omroep. "We zijn met hem in gesprek gegaan en komen tot de conclusie dat we de samenwerking tussen BNNVARA en Kaj moeten heroverwegen."

Naaktfoto's

Volgens de beschuldigingen heeft Van der Ree (28) enkele jaren geleden minderjarige meisjes gevraagd om naaktfoto's van zichzelf naar hem te sturen. 

Nikkie Tutorials

Het nieuws over deze seksberichtjes kwam eerder deze week aan het licht toen een YouTuber in reactie op de coming-out als van Nikkie Tutorials als transgender meldde dat Van der Ree vorig jaar al naar buiten bracht dat Nikkie transgender zou zijn. Van der Ree bood daarop deze week zijn excuses aan. Daarin meldde hij dat hij Nikkie niet wilde 'outen' en juist respect heeft voor iedereen. Daarop reageerden weer een aantal meisjes dat het wel meevalt met dat respect aangezien hij minderjarigen met lichte dwang vroeg om naaktfoto's.

Excuses Van der Ree

De berichten van de meisjes werden onderbouwd met screenshots van de berichtjes. Van der Ree ontkende niet, maar nam een advocaat in de arm. Inmiddels heeft Van der Ree opnieuw excuses gemaakt. Dit keer voor de 'stomme fouten' die hij heeft gemaakt, daarbij doelend op de seksberichten.

Meer over