Andere Tijden Sport

Oud-bokser Rudi Lubbers verdient ook een crowdfundactie

28 januari 2019 10:59 | informatief | Door Irma Tomas

© Screenshot NOS
Andere tijden sport zond zondagavond een documentaire uit over Rudi Lubbers, ooit de trots van boksminnend Nederland. Lubbers was de enige Nederlander die ooit in de ring stond met Muhammad Ali maar leeft nu in bittere armoede.

We worden de laatste tijd overspoeld door crowdfundacties voor mensen die op tv waren. Van alleenstaande vader Jay in Een huis vol tot kandidaat Jeroen die geld misliep in de finale van Per seconde wijzer en een armlastige familie in Steenrijk straatarm. Heel erg sympathiek allemaal, maar als er iemand is die geld kan gebruiken is het de 73-jarige Rudi Lubbers wel.

Overleven

Andere tijden sport spoorde Lubbers op in the middle of nowhere in Bulgarije waar hij met zijn vrouw in een busje woonde. Lubbers was zijn huis uitgezet vanwege de twintig zwerfhonden die hij met zijn echtgenote onderhield en vroeg zich hardop af of hij de Bulgaarse winter wel zou overleven.

Muhammad Ali

En dan te bedenken dat de oud-bokser ooit als held gold toen hij in 1973 in de ring stond tegen legende Muhammad Ali. Ook veel kijkers waren onthutst door de beelden.

Terugkijken

Je kunt Andere tijden sport hier terugkijken.

Meer over