Pip steunt Always-campagne

Pip Pellens over faalangst: “Ik ben niet van steen”

7 mei 2018 12:05 | informatief | Door Televizier

© ANP Kippa
Actrice Pip Pellens (24) speelde grote rollen in GTST, Zomer in Zeeland en diverse speelfilms, maar ook zij heeft haar onzekerheden. Net als 96% van de meisjes tijdens de pubertijd, had Pip last van faalangst. Als ambassadrice van de #LikeAGirl-campagne Always Keep Going deelt ze haar persoonlijke verhaal.

Pip heeft haar faalangst overwonnen, maar vroeger had ze er veel last van. “Ik acteer al vanaf m’n negende. Ik was daar altijd mee bezig en werd daardoor een beetje een buitenbeentje,” vertelt de actrice ons op de Televizier-redactie. Het moment dat mensen achter haar acteerpassie kwamen, zorgde bij Pip voor spanning. “Ik was altijd een beetje bang voor hun reacties. Ik wilde het gewoon heel graag goed doen.”

Groene appel

De faalangst uitte zich bij Pip vooral in zenuwen. “Ik kon heel zenuwachtig worden,” vertelt ze. Bij meer dan de helft van de pubermeisjes is de angst zo sterk, dat ze kansen laten liggen. Pip had gelukkig steun van haar ouders. “Mijn moeder zei altijd: neem even een groene appel, dat haalt je stress weg.”

Acteerwerk

Ook in haar acteerwerk had Pip Pellens last van faalangst. “Vroeger vond ik het heel vervelend als ik iets opnieuw moest doen, als het dan door mij verkeerd was gegaan. Ik dacht: vinden ze me nog wel goed genoeg?” Gelukkig gaat dat inmiddels een stuk beter. “Ik ben me er nog steeds heel bewust van, maar ik weet dat het opnieuw kan.”

Niet van steen

Door negatieve reacties laat de actrice zich niet meer gek maken. “Ik ben niet van steen. Alles wat ik lees en hoor trek ik me aan. Maar ik doe m’n best om dingen van me af te gooien; je kan nooit iedereen blij maken.” Met haar bijdrage aan de #LikeAGirl-campagne wil Pip meiden en jonge vrouwen een hart onder de riem steken, om net als zijzelf faalangst om te zetten in iets positiefs. “Wees niet bang om te falen. Het maakt je eigenlijk alleen maar sterker.”


Lees ook: Pip en de rest van de cast praten over Zomer in Zeeland.

Meer over