Nieuw programma BNNVARA

Ryanne van Dorst ontdekt een nieuwe wereld in Het Alternatief

6 april 2021 10:33 | informatief | Door Demi Schoenmakers

© BNNVARA
In het nieuwe BNNVARA-programma Het Alternatief, dat vanavond van start gaat, bezoekt Ryanne van Dorst mensen die hebben gekozen voor een ander bestaan. De televisiemaker ontdekt een heel nieuwe wereld.

Het afgelopen jaar was heel apart. Iedereen ging er op zijn eigen manier mee om. Ryanne geeft eerlijk toe dat ze gek werd van haar eigen gedachten. "Er zijn zoveel problemen aan de oppervlakte gekomen. Ik vroeg me af wat ik nou zelf kon doen en wat we als maatschappij kunnen doen", vertelt ze in gesprek met NU.nl

Kern van waarheid

Ze vond het dan ook hoog tijd dat we eens moeten kijken in de hoeken waar mensen vaak niet zo serieus genomen worden. "Zit daar niet een kern van waarheid, valt daar iets te leren?", vraagt ze zich af. En zo is de vierdelige BNNVARA-serire Het Alternatief ontstaan. Hiervoor gaat Ryanne op zoek naar alternatieve denkwijzes. Zo bezocht ze onder andere een aanhanger van het wintigeloof. "Dat was echt magisch, alsof ik door een verborgen deur stapte. Echt een van de hoogtepunten van het programma."

Magische oplossing

Voor veel mensen klinkt het programma zweverig, maar zo wil Ryanne het niet noemen. Daar wil ze juist doorheen prikken. Ze wil laten zien wat het precies inhoudt en wat we hier aan hebben. "Het zijn juist heel tastbare onderwerpen die aan bod komen." Volgens haar is het magische misschien juist dé oplossing voor de toekomst. 

Het Alternatief is vanaf dinsdag 6 april om 21.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO3. 

Meer over