Sociaal experiment

Sophie Hillbrand draait mannen- en vrouwenrollen om in It's a Man's World

30 september 2019 15:24 | informatief | Door Irma Tomas

© Wessel de Groot
Sophie Hilbrand voert in It's a man's world een sociaal experiment uit waarbij de mannen allemaal traditionele vrouwentaken krijgen toebedeeld. En dat bevalt de heren maar matig. 

De 14 deelnemers van It's a man's world denken dat ze meedoen aan een sociaal experiment over het verschil tussen mannen en vrouwen. Maar het gaat veel verder. Door middel van gemanipuleerde spellen worden de rollen van de mannen en de vrouwen omgedraaid. De vrouwen winnen alle spellen en mogen daardoor leefregels opleggen aan de mannen. 

Eten koken

En zo moeten de mannen het eten klaarmaken en serveren, vieze wc's schoonmaken en de moestuin onderhouden, allemaal klassieke vrouwentaken. Volgens BNN is het nodig de vinger op de zere plek te leggen omdat vrouwen tijdens hun loopbaan nog steeds gemiddeld 300.000 euro minder verdienen en mannen gemiddeld de helft minder tijd aan onbetaalde zorgtaken besteden. 

Sophie Hilbrand 

Sophie Hilbrand vindt het een geslaagd experiment: „Het is natuurlijk heerlijk om ongegeneerd naar gedrag van mensen te mogen kijken. En bij de eerste aflevering gedragen de deelnemers zich meteen heel stereotype. De mannen doen stoer, de meisjes lief en verzorgend. Ik kan je zeggen dat dat gedurende het experiment wel anders wordt. Het experiment deed mij echt op een andere manier naar dit onderwerp kijken.”

Meer over