OM heeft het bevestigd

Van Dam dient opnieuw klacht in tegen Brandt Corstius

11 augustus 2018 16:35 | informatief | Door Wietse Zuidberg

© ANP
De zaak tussen Gijs van Dam en Jelle Brandt Corstius is nog niet ten einde. Eerstgenoemde heeft opnieuw een klacht ingediend tegen Brandt Corstius.

Volgens de advocaat van Van Dam, Peter Plasman, is de aanklacht een reactie op de persverklaring die Brandt Corstius verspreidde nadat door het Openbaar Ministerie was besloten om niet tot vervolging over te gaan. Van Dam werd door Brandt Corstius beschuldigd van verkrachting.

Verklaring

Volgens Plasman klopt de verklaring die afgegeven is niet. Bovendien wordt Van Dam volgens de raadsman in één adem genoemd met mensen als Bill Cosby en Harvey Weinstein. Die twee worden verdacht van seksueel misbruik. "Dat is, als je het mij vraagt, één grote, valse getuigenis. Alweer. We hebben inmiddels een nieuwe aanklacht wegens smaad bij de officier van justitie ingediend", aldus de advocaat van Van Dam.

Eerder klaagden Brandt Corstius en Van Dam elkaar aan. Vorige maand werd door het OM besloten dat er geen vervolging komt in beide zaken. Er zouden te weinig aanwijzingen zijn. Het OM heeft tegenover NU.nl bevestigd dat de aanklacht van Van Dam binnen is gekomen.

Meer over