Weldoeners

VI-duo Genee en Derksen wil salarisbetaling collega's op zich nemen

17 april 2020 14:54 | informatief | Door Jacob-Jan van de Groep

© Wessel de Groot
Vanwege de coronacrisis zouden gedwongen ontslagen noodzakelijk zijn bij Talpa, kondigde John de Mol eerder nog aan. Maar niet als het aan Wilfred Genee en Johan Derksen ligt.

De twee Veronica Inside-boegbeelden springen in de bres voor hun collega’s bij Talpa. Ze zijn naar eigen zeggen bereid de salarissen van hun collega’s te betalen. Of het dan om hun directe collega’s bij het voetbalpraatprogramma of de gehele Talpa-organisatie gaat, vertelt het verhaal niet.

Brief 

"Ik moet eerlijk zeggen, en ik loop op de feiten vooruit, maar Wilfred is bij me geweest en we hebben gepraat over die brief van De Mol", zegt Derksen in gesprek met presentatrice Hélène Hendriks. In die brief was De Mol helder. "Er worden toch wel wat ontslagen bij Talpa verwacht. Het is nog niet gebeurd, maar Wilfred heeft contact met me opgenomen en die zegt: ‘Moeten wij niet die salarissen gaan betalen?’ Ik heb gezegd: ‘Als de nood aan de man komt, betalen wij de salarissen, zodat die mensen niet ontslagen worden.’"

Actie

Het tweetal kan het betalen van de salarissen van hun collega’s prima een tijdje op zich nemen. Presentator Wilfred Genee zou naar verluidt 700.000 euro binnenharken bij Talpa, terwijl Johan Derksen het met 500.000 euro ook niet onaardig doet. Of kompaan René van der Gijp ook meedoet aan de actie, is niet bekend.

Meer over