Kijkcijfers vrijdag 1 juli 2022

De TV van gisteren: bijna 1,2 miljoen kijkers voor slot Tweede Hans

2 juli 2022 08:59 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© Omroep MAX
Tweede Hans ontving de afgelopen weken lovende kritieken. Vrijdagavond was de tiende en laatste aflevering van de nieuwe Omroep MAX-serie te zien, waar 1.188.000 kijkers naar keken.

Tweede Hans scoorde de afgelopen weken meerdere malen boven het miljoen, waarmee de serie over een man die worstelt met zijn vervroegde pensioen week na week bovenaan de kijkcijfer top 25 prijkte. Of er een tweede seizoen van Tweede Hans komt, is nog niet duidelijk. Maar de koek is nog lang niet op, als het aan kijkers ligt. Ze verzoeken Omroep MAX dan ook vriendelijk om nog een reeks te maken.

I want your song

Het was een tv-avond van komen en gaan. Tijdens het slot van Tweede Hans, was op SBS6 namelijk juist het begin van I want your song te zien. De nieuwe SBS-talentenjacht waar kijkers (voor de verandering) nu al mee weglopen. De show trok 453.000 kijkers, wat voor SBS-begrippen hoopvol is na de kijkcijferdieptepunten van van de afgelopen weken

Humberto

Ook Humberto naderde vrijdagavond net als Tweede Hans zijn seizoensslot. 539.000 zwaaiden Humberto Tan uit op RTL 4. Vanaf maandag neemt Renze Klamer het stokje over. Eind augustus keert Eva Jinek weer terug en verzorgt Humberto de weekendshows. Vanaf november is het Renze die de weekendshows presenteert. Maar nog even over Humberto: het optreden van BENR zorgde voor positieve geluiden van kijkers.

De avondetappe 

Terwijl Humberto afscheid nam, begon een nieuwe reeks De avondetappe op NPO 1. Daar keken 1.050.000 kijkers naar, wat een vliegende start mag heten. 

Blow up

Voor RTL 4-begrippen blijft Blow up wat matig scoren. Er keken vrijdagavond 617.000 kijkers naar de halve finale. 

Meer over