Kijkcijfers vrijdag 29 maart 2019

De TV van gisteren: 1,18 miljoen kijkers zwaaien Matthijs uit voor DWDD-zomerstop

De DWDD-aflevering van vrijdagavond was alweer de laatste van het seizoen. Ruim 1,18 miljoen kijkers zwaaiden Matthijs van Nieuwkerk uit.

De zomerstop van DWDD komt sinds vorig jaar extra vroeg, op verzoek van Matthijs van Nieuwkerk: zo wil hij tijd overhouden om andere programma's te kunnen maken. We zien de presentator pas na de zomer, eind september, weer terug op zijn vertrouwde stoel. Hij nam afscheid met een uitzending vol muziek.

The Voice Kids

The Voice Kids zat primetime weer in de lift: bijna 1,73 miljoen mensen schakelden naar de talentenjacht, ten opzichte van 1,55 miljoen vorige week. Vooral de 14-jarige Robin (14) maakte indruk met zijn blind audition. Hij zong Ain't no sunshine van Bill Withers. Al binnen drie seconden draaiden alle vier de coaches zich om. Uiteindelijk koos hij voor Anouk.  

Verder waren kijkers idolaat van de oma van deelneemster Mercedez...   

... en werd er met gefronste wenkbrauwen gekeken naar een vrij opmerkelijk reclameblok.

GTST en Jinek

920.000 mensen schakelden op de late avond naar Eva Jinek, die anders dan collega Matthijs wél in de zomer haar talkshow blijft presenteren. Er werd gediscussieerd over het meldpunt indoctrinatie, voor politieke kleur in het onderwijs. Op de vroege avond behaalde GTST met 935.000 kijkers ook nog makkelijk de top 10. In de aanloop naar de minifilm en ondanks de vooruitkijk-mogelijkheden op Videoland, weet de soap een flinke schare fans op de lineaire tv te behouden. 

Meer over:

Reageren