De TV van gisteren: 1.3 miljoen zien middagmatch België - Ierland

19 juni 2016 07:44 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Het EK raast door, dus de hoogste kijkcijfers zijn uiteraard voor de verschillende wedstrijden. In de middag zagen 1.35 miljoen mensen hoe Ierland met 0-3 werd ingemaakt door de Belgen.

Later die middag was de match IJsland - Hongarije goed voor 1.36 miljoen fans en de avondwedstrijd Portugal - Oostenrijk wist 1.85 miljoen voetbalfanaten te bekoren. Uiteraard deed ook Studio France met 1.38 miljoen prima zaken.

Getwijfeld over België

Ondanks al die mooie cijfers is toch de 1.3 miljoen voor België - Ierland opmerkelijk hoog. Nederland keek op de vrije zaterdagmiddag massaal naar de zuiderburen om er toch nog een klein beetje bij te zijn. Al kwam de wedstrijd pas laat op gang door het lakse spel van de Belgen, vond ook bekend Nederland.

Verdieping op NPO 2

Als alternatief voor de sportzomer gaat NPO 2 de hele zomer de diepte in met documentaires, kostuumdrama en detectives. Daarmee wordt een bescheiden maar trouw publiek bereikt. Zo werd de Wilhelmina aflevering van Drie vorstinnen van Oranje gezien door 289.000 kijkers. De start van het vierde seizoen Mr. Selfridge deed het beter met 381.000 kijkers. Topper van de avond was de Britse detectiveserie Vera waar 620.000 speurneuzen klaar voor zaten.

Ik hou van Holland boven het miljoen

En verder was het heel erg stil op televisie. Alleen RTL 4 wist dankzij een herhaling van Ik hou van Holland met de hakken over de sloot boven het miljoen te eindigen. Al ging dat aan de tweets te zien niet geheel van harte.

En sommige mensen kennen het begrip "zomerstop" nog niet zo...

Meer over