KIjkcijfers donderdag 20 december 2018

De TV van gisteren: 1,4 miljoen voor finale Expeditie Robinson

21 december 2018 08:37 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© ANP
De grote finale van Expeditie Robinson 2018 trok donderdagavond 1,4 miljoen kijkers naar RTL 5. Daarmee was Robinson het best bekeken programma van donderdagavond.
Die finale werd gewonnen door de onbekende boer Jan die het snelst was bij het eindspel en daarin de onbekende Dominique en voormalig atleet Gregroy Sedoc versloeg. RTL 5 organiseerde de finale van Expeditie Robinson groots vanuit Ziggo Dome met optredens van deelnemers. Net als in eerdere jaren was er weer veel kritiek van kijkers op de lang uitgerekte uitzending.

De kijkers moesten ook afscheid nemen van presentator Dennis Weening die volgend jaar niet meer terug mag komen. 

Help mijn man is klusser

Naast Expeditie Robinson deed ook De slimste het goed met 1,3 miljoen kijkers, Een huis vol trok 921.000 kijkers. Op RTL 4 scoorde Help mijn man is klusser een ietwat tegenvallende 656.000 geïnteresseerden, maar het ging hier dan ook om een herhaling. De vraag bij deze aflevering met Willem en Jacqueline bleef hetzelfde als altijd.

Dynasties

Op NPO 1 trok de nieuwe natuurserie Dynasties 696.000 kijkers en kijkers leefden behoorlijk mee met chimpanseeleider David die werd aangevallen door jongere mannetjes.