De TV van gisteren: 1.4 miljoen voor GTST cliffhanger

Ruim 1.4 miljoen kijkers zagen de traditionele zomercliffhanger van GTST. De soap komt daarmee op de vierde plek in het kijkcijferklassement.

Een meer dan redelijke score, zeker vergeleken met de cliffhanger van 2015 die destijds door het mooie weer "slechts" 1.25 miljoen kijkers scoorde. In 2013 en 2014 wist de zomercliff nog 1.8 miljoen mensen te boeien. Veel kijkers vonden de verhaallijn rond Sacha (Gaby Blaaser) in een ontploffende caravan saai en voorspelbaar. Waarschijnlijk omdat de aflevering al dagen eerder te zien was via RTL XL en Videoland.

EK 2016

Absolute klapper van de avond was uiteraard het EK. De kwartfinale tussen België en Wales werd door maar liefst 3.4 miljoen mensen gezien. Dat het uiteindelijk 3-1 voor de Britse ploeg werd was voor sommigen een behoorlijk bittere pil. 

In Studio France, goed voor 1.7 miljoen kijkers, werd nagepraat over de match. De experts waren het er over eens dat de Belgen ondanks het ene doelpunt vanaf de eerste helft al weinig kans maakten. Op Twitter waren mensen ooral blij dat met de uitschakeling van de zuiderburen oon een eind kwam aan de systematische pogingen de Rode Duivels als het nieuwe Oranje neer te zetten.

Maar voorlopig kan Studio France nog wel even door. Vandaag begint immers een heel ander typisch Frans sportevenement...

Matige zomeravond

Verder had alles zonder bal of exploderende caravan het best lastig. Uiteindelijk kwamen slechts vijf programma's boven het miljoen uit. RTL had de beste kaarten: een herhaling van Alles mag op vrijdag, toepasselijk met GTST-sterren Ruud Feltkamp en Ferry Doedens, scoorde 721.000 kijkers. De laatste RTL Late night met Humberto en Luuk kon rekenen op 676.000 kijkers. 

Reageren