Kijkcijfers zondag 30 juni 2019

De TV van gisteren: 1,2 miljoen voor winst Max Verstappen op Ziggo Sport

Max Verstappen won in Oostenrijk zijn eerste Formule I-race van het jaar en trok daarmee 1,2 miljoen kijkers op Ziggo Sport. De Nederlandse coureur reed een magistrale race.
Het leek al in de eerste ronde een verloren race te worden door de slechte start van Verstappen, maar daarna volgde een magistrale inhaalrace waardoor de Nederlander alsnog als eerste over de finish kwam. Extra leuk voor alle Nederlandse toeschouwers die naar Oostenrijk waren gereden. 

Het echte leven in de dierentuin

Vorige week was de laatste College tour. Dat programma werd deze week vervangen door Tussen kunst en kitsch dat meteen veel meer kijkers trok. Frits Sissing en zijn antieke spullen waren goed voor 1,4 miljoen kijkers. Daardoor trok ook Het echte leven in de dierentuin meer belangstelling: 1,2 miljoen. 

Andere tijden sport

RTL moest het hebben van een herhaling van de spelshow Holland - België (480.000) en SBS had op primetime een herhaling van Oplichters in het buitenland (511.000). Ook Andere tijden sport op NPO 1 was een herhaling. Omdat het Nederlandse vrouwenteam in de halve finale van het WK staat, konden we nog een keer kijken naar de aflevering met Vera Pauw in de hoofdrol. Zij stond aan de wieg van het vrouwenvoetbal in Nederland. 

Meer over:

Reageren