De kijkcijfers van zaterdag 2 maart 2019

De TV van gisteren: 2.8 miljoen kijkers voor finale Wie is de mol?

De laatste reguliere aflevering van Wie is de mol? leverde NPO 1 met gemak de overwinning op zaterdagavond op. 2.88 miljoen mensen gingen op zoek naar de allerlaatste aanwijzingen.

Aan het eind van de aflevering was er voldoende te bespreken en daar speelde Moltalk grif op in. De napraatshow verhuisde eenmalig van NPO 3 naar NPO 1 omdat het WK Schaatsen het derde publieke net volledig had geclaimd. 1.45 miljoen mensen keken daardoor hoe Chris Zegers en Margriet van der Linden er lustig op los analyseerden. Een record voor de show. 

En anderen kwamen tot een andere, ook niet onbelangrijke conclusie.

RTL nipt boven miljoen

Het succes van de mollen ging ten koste van RTL 4 waar alleen paradepaardje Holland's got talent boven het miljoen wist te komen. De tweede halve finale werd gezien door 1.07 miljoen liefhebbers en op social media was het nodige gemor te horen over de vele reclame. Een nieuwe aflevering van Wie ben ik? kwam daarna niet verder dan 717.000 kijkers en een herhaling van de ruzierijke comedy Iedereen is gek op Jack kon rekenen op 336.000. 

NPO 2 buiten de boot

Waar NPO 1 hoogtij viert op primetime, blijft NPO 2 aanmodderen in de marge. Het debuut van duikbootdrama Das boot werd door 287.000 mensen gezien. Twitterende kijkers waren echter wel te spreken over de tv-serie die het verhaal van de filmklassieker vervolgt. Daarna deed natuurdocumentaire Earth's natural wonders het iets beter met 291.000 kijkers. 

Meer over:

Reageren