De kijkcijfers van zaterdag 19 januari 2019

De TV van gisteren: 2.8 miljoen kijkers voor verrassende Wie is de mol?

20 januari 2019 09:31 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
De derde aflevering van Wie is de mol? is met 2.81 miljoen kijkers de absolute winnaar op primetime. Dankzij de spelshow gaf NPO 1 haar concurrenten overtuigend het nakijken.

Ook al was de aflevering zelf behoorlijk spannend, veel kijkers vonden het wel vervelend dat niet duidelijk werd welke speler nu naar huis moet. Na de test bleven zowel Nikkie de Jager als Robert van Beckhoven in de gevarenzone zitten en de kijkers in onzekerheid. Daarna scoorde Frans Bauer in China nog eens 1.2 miljoen kijkers.

RTL goede tweede

Het zilver was ook deze zaterdag weer voor RTL 4 dat met 1.5 miljoen kijkers Holland's got talent een solide hit te pakken heeft. Maar ook hier was het nodige online rumoer toen de jury niet ingreep bij een elfjarig meisje wiens talent huilen was. Sterker nog, er werd smakelijk om gelachen tot verbijstering van velen. Daarna scoorde Wie ben ik? nog eens een prima 1 miljoen kijkers.

Indy versus Moltalk

Het succes van Wie is de mol? betekent ook een groeiende populariteit van Moltalk. Deze aflevering van het napraatprogramma noteerde 1.11 miljoen kijkers. Een waanzinnige prestatie, zeker voor NPO 3. SBS kwam op primetime niet eens in de kijkcijfer top 25 voor, terwijl de zender toch dagenlang Indiana Jones and the Temple of Doom had gepromoot. Uiteindelijk zagen slechts 341.000 kijkers de avondvullende filmklassieker, maar wie er tijd voor vrij maakte genoot.

Meer over