De kijkcijfers van zaterdag 9 maart 2019

De TV van gisteren: 3.5 miljoen mensen voor ontknoping Wie is de mol

Wie is de mol? zit er op, de mol is bekend. De negentiende reeks van de show scoort met 3.5 miljoen kijkers de best bekeken ontknoping ooit, een slordige 300.000 meer dan de finale van de vorige editie.

Door het succes van Wie is de mol? is NPO 1 met afstand winnaar van de dag. Voorafgaand aan de live finale deed Kassa het met 1 miljoen kijkers als vanouds ook goed en ook Frans Bauer in China lifte met 1.5 miljoen kijkers mooi mee op het succes van de show. 

RTL blijft overeind

RTL 4 wist met de laatste halve finale van Holland's got talent net boven het miljoen te blijven tegenover al het mollengeweld. Wie ben ik? leverde met 764.000 kijkers ietsjes in op de gemiddelde score. Op de late avond deden herhalingen van Iedereen is gek op Jack en Aaf niet noemenswaardig veel en kwamen uit op respectievelijk 457.000 en 349.000 kijkers. 

SBS sterk in vooravond

SBS speelde op primetime geen rol van betekenis. De zender zond de film Sorceror's apprentice uit en wist daarmee 233.000 kijkers te plezieren. Met die score wist de prent niet eens een plek in de kijkcijfer top 25 te veroveren. Online leefde het animo voor de film ook niet echt, gezien er maar één persoon de moeite nam over te twitteren. De echte winst weet SBS in de vooravond te behalen: Klusprogramma De grote tuinverbouwing scoorde 427.000 kijkers en het oude, vertrouwde Lachen om home videos scoorde zelfs 486.000 kijkers. 

Meer over:

Reageren