Kijkcijfers zaterdag 17 augustus 2019

De TV van gisteren: 718.000 kijkers voor Prinsengrachtconcert 2019

Zaterdagavond vond voor de 38e keer het Prinsengrachtconcert in Amsterdam plaats. Tienduizenden mensen keken vanaf bootjes op het water of de kade live toe naar het klassieke muziekspektakel.

En honderdduizenden mensen zaten aan de buis gekluisterd vanaf de bank: 718.000 kijkers schakelden naar de grootste concertzaal ter wereld. Onder anderen de Nederlandse bariton Raoul Steffani, pianist Daan Boertien en sopraan Vanessa Waldhart maakten diepe indruk. Sommigen vonden de Finse violist Pekka Kuusisto en een dame in zijn ensemble veel van koning Willem-Alexander en koningin Máxima weghebben...

Ik vertrek

Een herhaling van Ik vertrek primetime was goed voor ruim 1,4 miljoen kijkers op NPO 1. Daarna bleven 675.000 kijkers hangen voor het theaterprogramma Harrie Jekkers & Klein Orkest. Studio Sport wist op de latere avond weer ruim 1,3 miljoen aan zich te binden. 

Oh, wat een jaar!

Oh, wat een jaar! werd, op het RTL Nieuws na, zaterdagavond het best bekeken op RTL 4. Jan de Hoop en Loretta Schrijver gingen terug naar het jaar 1969. Voor Beste Kijkers bleven daarna 430.000 kijkers over. 

Meer over:

Reageren