Maar minder vaak...

Jan de Hoop nog twee jaar bij RTL Nieuws

Jan de Hoop blijft nog wel even vroeg opstaan. Het 64-jarige boegbeeld van het RTL Ontbijtnieuws heeft zijn contract met de zender nog twee jaar verlengd.

Jan onthulde zijn verlenging in een interview met weekblad Story.

Stoppen

Begin vorig jaar speelde Jan met de gedachte er dit jaar een punt achter te zetten. Hij zou dan 30 jaar het RTL Ontbijtnieuws presenteren, wat voor hem betreft een mooi moment was een stapje terug te te doen, ook omdat het vroege opstaan hem begon op te breken. 

Pensioenleeftijd

Nu gaat hij echter toch nog twee jaar door, tot zijn 67e: "Dat is de échte pensioenleeftijd. Het is wel waarschijnlijk dat ik dan stop." Toch geniet hij nog erg van zijn werk, ondanks de lange dagen: "Het is vreselijk om op te staan ’s morgens en dat wordt steeds moeilijker. Maar als ik op het werk ben, is het nog altijd een feestje. Ik blijf omdat ik het nog steeds erg leuk vind."

Minder werken

Toch gaat Jan wel langzaam afbouwen. Op dit moment is hij vier dagen per week te zien als anchor van het RTL Ontbijtnieuws, in januari 2020 werkt hij nog drie dagen per week. Maar, zo hint De Hoop, wellicht is er zicht op een ander programma naast de ochtendshow. 

Meer over:

Reageren