Wielrennen goed bekeken

De TV van gisteren: Avondetappe boven de miljoen

21 juli 2018 08:51 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© ANP
De Tour de France leeft in Nederland. Bij menig koffieautomaat is het wielerevenement het gesprek van de dag en er wordt ook erg goed naar gekeken op televisie.
Naar de sprintetappe van vrijdag keken op televisiezender NPO 1 in totaal 751.000 mensen. Dat is dus nog exclusief de streamkijkers en de mensen die afstemmen op de Belgische collega's of op Eurosport. Ook werd er 's avonds erg goed gekeken naar De avondetappe. De wielertalkshow van Dione de Graaff trok ruim 1 miljoen kijkers.

De slimste mens

Op NPO 2 deed De slimste mens het vrijdag ook prima. Ondanks het mooie weer stemden op prime time 854.000 mensen af op de quiz. De show, waarbij de vraag is of de slimme BN'ers toevallig op zijn, is deze week begonnen aan het twaalfde seizoen. Uiteraard werd er via Twitter weer vrolijk meegedaan.

En verder....

Andere programma's die opvallen in de kijkcijfers top 25 zijn Het gevoel van de vierdaagse. 888.000 mensen keken naar de wandelende mensen. Ook Jinek deed het weer prima met vrijwel net zoveel kijkers. Het eerste programma van de commerciële omroepen staat op plek 11. Dat is Hart van Nederland met 783.000 kijkers. 

Meer over