De kijkcijfers van zaterdag 15 augustus

De TV van gisteren: Bijna 1 miljoen kijkers voor Champions League voetbal

16 augustus 2020 08:54 | kijkcijfers | Door Andrea Peelen

© ANP

Zaterdagavond wist SBS6 opnieuw een plekje te veroveren in de kijkcijfer top 3. De Champions League wedstrijd tussen Manchester City en Olympique Lyonnais werd door bijna een miljoen mensen aanschouwd. Verder scoorde ook het MAX-programma We zijn er bijna een prima voldoende.

Alhoewel de Nederlandse Eredivisie nog van start moet gaan, wordt er in het buitenland al volop gevoetbald in de Champions League. Zaterdagavond zorgde Olympique Lyonnais voor een enorme verrassing door favoriet Manchester City met 3-1 uit het toernooi te stoten. 937.000 kijkers zagen toe hoe het team van Memphis Depay zich naar de halve finale wist te voetballen.

We zijn er bijna

Een herhaling of niet, MAX-programma’s doen het goed deze zomer. Zo ook We zijn er bijna, waarin Martine van Os gisteren met een groep kampeerders meereist en verslag doet van hun belevenissen. De mooie en gezellige plaatjes van de camping in Buljarica (Montenegro) leverde een prima score op van 703.000 kijkers.

Ook Anita Witzier heeft met 694.000 kijkers voor TV Toppers niets te klagen. Het programma, dat deze zomer een comeback maakt na dertien jaar afwezigheid, scoort de laatste weken uitstekend. In elke uitzending ontvangt ze twee tv-makers, die min of meer uit dezelfde hoek komen maar van verschillende generaties. Dit keer was het de beurt aan Irene Moors en Daan Boom, die herinneringen ophaalden aan de hand van hun favoriete tv-fragmenten. 

RTL4 zakt verder en verder 

De kijkcijfer top 10 wordt ook zaterdagavond voornamelijk gedomineerd door programma’s van NPO en SBS6. Herhalingen als All together now en Wie ben ik? kunnen met respectievelijk 456.000 kijkers en 358.000 kijkers maar weinig mensen boeien. Ook de daily RTL Boulevard deed het slecht, met maar 343.000 kijkers. Je kan inmiddels met zekerheid zeggen dat RTL4 lijdt aan de overvloed aan herhalingen op de zender.

Meer over