Kijkcijfers zaterdag 7 december 2019

De TV van gisteren: bijna 2 miljoen kijkers voor Kopspijkers-reünie

8 december 2019 09:08 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© ANP
Niet alleen Jack Spijkerman en Matthijs van Nieuwkerk, maar ook bijna 2 miljoen kijkers wachtten met smart op de Kopspijkers-comeback. Zaterdagavond was het dan zover.

"Welkom bij Kopspijkers!", kon Jack Spijkerman na veertien jaar eindelijk weer eens zeggen, tegen 1,98 miljoen kijkers. De typetjes, het gelach, de muziek: alles was als vanouds in DWDD Heimwee: Kopspijkers. Tenminste, dit keer werd niet prinses Beatrix, maar koning Willem-Alexander gepersifleerd. En dat kon kijkers behoorlijk bekoren. Sterker nog: laat Kopspijkers gewoon weer wekelijks terugkeren, klinkt het op Twitter.  

Kassa

Kassa behaalde de top vijf met bijna 1,25 miljoen kijkers. Het ging onder meer over het eigen risico, huurverlaging en brillen met blauwlichtfilter. Ook scoorde NPO 1 zaterdagavond weer met IJzersterkste, waarin BN'ers sprinten over het ijs.  

Dancing on ice

Ook op SBS6 werd er geschaatst. Een nieuw seizoen Dancing on ice trapte af met 748.000 kijkers. Het echte schaatswerk werd eind van de middag al gedaan op NPO 1, tijdens de World Cup in Kazachstan.  

 

Pauls nummer 1 show 

Ook werd gekeken (778.000) kijkers naar Bankgiro Miiljonairs op RTL 4. Dat scoorde beter dan Pauls nummer 1 show van Paul de Leeuw, dat ervóór 584.000 kijkers trok. 

Meer over