Kijkcijfers maandag 18 oktober 2021

De TV van gisteren: Chateau Meiland ingehaald door Radar

19 oktober 2021 08:24 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
De Meilandjes zijn gek op goud, maar ditmaal moeten ze genoegen nemen met zilver. Chateau Meiland eindigt achter Radar in het kijkcijferklassement.

De glans lijkt er enigszins vanaf bij Chateau Meiland, waar de eerste vier seizoenen ver boven de concurrentie uitstak kent de realityreeks nu gelijken op primetime.

Hele bevalling

Maandagavond keken 1,1 miljoen mensen naar het gekibbel van Martien, Erica en Maxime. Op zich een razend knappe prestatie, want de familie had als lead in HLF8 dat 'slechts' 300.000 kijkers trok. Ditmaal was er ruzie over een bed, was er tijd voor Maximes zwangerschapsecho en uiteraard werd er over verhuizen en huizen kopen gesproken. Na Chateau Meiland wist Het roer om nog eens 643.000 kijkers te trekken.

Kleffen met kijkers

RTL 4 wist na 792.000 kijkers voor GTST de hele avond ruim 990.000 kijkers geboeid te houden met Kopen zonder kijken. In deze aflevering kreeg een wel erg kleffig stelletje het huis van hun dromen terwijl kijkers de bekende bingokaart af konden strepen. Jinek sloot de avond af met 796.000 kijkers, geen verkeerde start van de week.

Radar op 1

De NPO heeft nog altijd plannen om te snijden in het budget en de zendtijd van consumentenprogramma's als Radar. Dat lijkt snijden in eigen vlees, want uitgerekend Radar scoort op maandag goud. Maar liefst 1,25 miljoen kijkers zaten klaar en daarvan bleven er nog eens 1 miljoen zitten voor SpoorloosAan het eind van de avond sloot Op1 af met een teleurstellende 623.000 kijkers.

Meer over