De TV van gisteren: De Jacht start met 929.000 kijkers

24 mei 2016 07:43 | kijkcijfers | Door Televizier

© SBS/ ReinierBergsma

SBS 6 lijkt een hit in handen te hebben met De jacht. De misdaadserie met Loes Haverkort en Fedja van Huêt scoorde 929.000 kijkers.

Bijna een miljoen kijkers voor een nieuwe serie is indrukwekkend, zeker voor SBS 6. Maar het wordt nog knapper: er werden twee afleveringen van De jacht uitgezonden en de tweede werd beter (929.000) bekeken dan de eerste (883.000).

Interview: Fedja van Huêt en Loes Haverkort over de spannende SBS 6-politieserie De Jacht

Doorgaans gebeurt juist het tegenovergestelde als het nieuwe er vanaf is en mensen wegzappen. Op Twitter werd positief gereageerd.

Sybrand verslaat Beau

De strijd tussen RTL 4 en NPO 1 wordt al het hele seizoen door de publieke omroep gewonnen en ook tijdens de zomerstop lijkt die trend door te zetten. Groeten van MAX scoorde als vanouds een ruime 1.5 miljoen kijkers waardoor Sybrand Niessen bijna drie keer zoveel kijkers trok dan Beau van Erven Dorens in Back 2 School op dat moment. Het MAX-vakantieprogramma werd ook online weer warm begroet.

RTL Late night 

Op dit moment is RTL Late night de enige actuele, dagelijkse talkshow op de Nederlandse televisie tot diep in augustus. Je zou verwachten dat dit direct merkbaar was in de kijkcijfers, maar de maandagaflevering scoorde een vrij gemiddelde 769.000 kijkers. Een mogelijke verklaring is de bijzonder slecht ontvangen lead in: een special van John van den Heuvel over de anti-terreur eenheid die 523.000 mensen wist te boeien. Onder meer Sylvana Simons was te gast om te praten over de extreme reacties op haar politieke aspiraties. Wat ze ook zegt of doet, er wordt iets van gevonden.

Meer over