De TV van gisteren: De Slimste Mens blijft onverslaanbaar

3 augustus 2017 08:20 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot KRO-NCRV

De slimste mens blijft onverstoord als best bekeken amusementsprogramma uit de bus komen. 1.36 miljoen mensen zagen hoe AD-journalist Angela de Jong voor de vierde maal dagwinnaar werd.

Met vier overwinningen op rij begint De Jong al voorzichtig kans te maken op een plek in de finaleweek. Tot nu toe lijkt ze iedere aflevering zonder aantoonbare moeite te winnen. Maar twitterende kijkers kunnen haar nog steeds niet goed plaatsen.

Gelukkig zijn er ook Angela fans...

Van Ninevé naar Nazareth geen hit

De kijkcijfers van NPO 2 zakten na De slimste behoorlijk in. De start van een nieuwe reeks  Van Ninevé naar Nazareth kwam uit op 460.000 kijkers. Op zich geen hele slechte score voor de serie van Kefah Allush waarin hij op zoek gaat naar de grotendeels vergeten volkeren van het Midden Oosten, maar wel een fiks zapmoment vergeleken met de kennisquiz. Maar wie bleef kijken, werd getrakteerd op iets moois.

Ziggo Sport scoort met Ajax

De uitslag was niet al te best voor Ajax-fans, maar Ziggo Sport spinde wel garen bij de Champions League kwalificatiewedstrijd tegen Nice: 609.000 mensen zagen hoe de Ajacieden thuis hun ticket naar Champions League voetbal verloren na een gelijkspel.

En dan was er nog de herdenking van Appie Nouri tijdens de 34e minuut.

Meer over