Kijkcijfers van donderdag 15 augustus 2019

De TV van gisteren: De slimste mens en voetbal boven het miljoen

16 Augustus 2019 08:44 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© Stijn Ghijsen/KRO-NCRV
In de luwe zomerperiode voordat het nieuwe tv-seizoen begint weet televisiekijkend Nederland maar een aantal onderwerpen op waarde te schatten. Een daarvan is De slimste mens, dat donderdagavond weer een kijkcijferkanon bleek te zijn.

Philip Freriks en Maarten van Rossem offeren zich iedere zomer op om toch nog iets leuks op televisie te laten verschijnen. Door de goede kijkcijfers krijgt de kennisquiz de waardering die het verdient. Donderdagavond keken er met 1.325.000 kijkers weer een hele horde liefhebbers. De slimste mens was daarmee het op een na best bekeken programma.

Voetbal

Ook het voetbal doet deze dagen een duit in het zakje. Waar Ziggo Sport afgelopen dinsdag scoorde met de kwalificatiewedstrijd Ajax - PAOK Saloniki (3-2), liet Veronica zich donderdag ook niet onbetuigd. PSV - Haugesund trok met 1.003.000 kijkers net iets meer dan een miljoen en dat was eigenlijk een onmogelijke score vanwege het niveau dat de Eindhovenaren op de mat legden. Het AD kopt vanmorgen zelfs met 'Een parodie op topvoetbal'. Slaapverwekkend slecht, was de mening van sommige kijkers.

Kneuterig

De NPO scoorde verder nog met twee kneuterige programma's. Zo was de halve finale van The Great British Bake Off goed voor 733.000 kijkers, terwijl Bed and Breakfast het met 689.000 kijkers ook heel aardig deed. De programma's zijn voor jong en oud, al voelt een enkeling zich oud wanneer het programma op staat.

RTL4

RTL4 liet zich ook niet onbetuigd op de donderdag. Zo noteerden Ik weet er alles van (763.000), Help mijn man is klusser (579.000) en Het Spaanse Dorp Polopos (572.000) prima cijfers.

Meer over