Kijkcijfers maandag 12 juli 2021

De TV van gisteren: De Slimste is iedereen de baas

13 Juli 2021 08:13 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 2
Er zijn weinig wetmatigheden in de tv-wereld, maar als het op De slimste mens aankomt staat de uitkomst vast: de kennisquiz is onverminderd populair.

Nu het EK voetbal de avondprogrammering van de NPO niet meer domineert, is het tijd voor De slimste mens en haar zomerreeks. De openingsaflevering waarin Daphne Dekkers op een haar na slimmer bleek dan First dates gastheer Sergio Vyent was goed voor 1,74 miljoen kijkers. Met die score bleef NPO 2 zelfs MAX Vakantieman op NPO 1 voor. Sybrand Niessen moest het doen met 1 miljoen kijkers.

RTL Boulevard in trek

RTL Boulevard wist in de vooravond een imposante 1,15 miljoen kijkers te trekken. Veel van hen waren benieuwd hoe de makers zich zouden herpakken na de terreurdreiging van afgelopen weekend. Op primetime werd minder gescoord. De debuutafleveringen van Ik weet er alles van VIPS en het dagelijks B&B Vol Liefde waren goed voor respectievelijk 893.000 en 764.000 kijkers. Humberto sloot de avond af met 676.000 kijkers.

Oranjezomer blijft sterk

Ook zonder het EK gaat De oranjezomer door. De mannen hoeven niet meer tweemaal per avond aan de bak, maar hebben de komende vier weken een prominente plek rond de klok van 21.30 uur. De eerste aflevering was goed voor 708.000 kijkers, een knappe prestatie want door al het quizgeweld op de andere zenders trok lead in Massa is kassa slechts 455.000 kijkers.

Meer over