De TV van gisteren: De Vreemde Eend stijgt lichtjes in derde week

SBS 6 besloot De Vreemde Eend een half uur later uit te zenden. Die keus lijkt te werken: de spelshow van Irene Moors trok iets meer kijkers in haar derde week.

Niet dat daar erg veel voor nodig was. Vorige week scoorde het raadprogramma 389.000 kijkers. Deze week waren dat er 439.000, wat zelfs voor SBS begrippen nog niet bijster veel is.

SBS scoort matig

Het besluit De Vreemde Eend van 20.30 naar 21.00 uur te schuiven zorgt voor een opmerkelijke situatie. Lachen Om Homevideo's, waarin Jochem van Gelder grappige maar vaak stokoude filmpjes aan elkaar praat, presteert met 577.000 kijkers beter dan alle gloednieuwe SBS-producties. De zender verloor zelfs kijkers toen Irene Moors om 21.00 uur begon. Een uur later deed ook Met De Deur In Huis het een stukje beter dan vorige week. De show groeide van 491.000 naar 534.000 kijkers. Maar of dat het verschil gaat maken?

It Takes 2 pakt goud

Winnaar van de avond wat betreft amusement was de halve finale van It Takes 2. Een kleine 1.4 miljoen mensen zagen hoe Carolien Borgers naar huis moest, Waylon woedend werd op de in zijn ogen onterecht strenge jury en Trijntje Oosterhuis bijna uit haar jurk scheurde.
AfbeeldingHet spreekt voor zich dat Twitter daar nogal wat van vond...

Maar Trijntje schaamt zich, zeer terecht, nergens voor...

Sowieso hadden meer mensen oog (en oor) voor Jan Versteegh die zich al croonend een weg naar de finale wist te banen.

Reageren