De TV van gisteren: degelijke kijkcijfers voor Nieuwe Tijden

5 juli 2016 10:26 | kijkcijfers | Door Televizier

© William Rutten

GTST-spin-off Nieuwe Tijden trapt af met ongeveer 850.000 kijkers, goed genoeg voor een plekje in de top-tien van de kijkcijferlijst van de dag. De reacties zijn wisselend.

Het werd groots aangekondigd en veel fans zaten vol spanning voor de televisie om de eerste aflevering van Nieuwe Tijden te zien. De introductie van de cast in het studentenhuis in Utrecht leverde wisselende reacties op bij de kijkers thuis, maar conclusies kunnen na een aflevering nog niet getrokken worden.

Sommige kijkers waren niet mild.

Anderen genoten van de serie of hebben goede hoop.

In de beginjaren van GTST waren er ook tegenvallende reacties. Het lot van die soap is iedereen inmiddels bekend: het is een van de vaste waarden van RTL 4. Hoe het Nieuwe Tijden zal vergaan, is nog even afwachten. 850.000 kijkers op de eerste dag is een goed begin.

We zijn er Bijna! kent sterke start

De reizende senioren van We zijn er Bijna! bezorgden Omroep Max maandagavond 1.7 miljoen kijkers. Het publiek genoten volop van de reis die ging van vissersdorp Zarautz tot het Guggenheim Museum in Bilbao. 

De rijkunsten van de reizigers bezorgde deze kijker een lach.

Nederland komt helemaal in de vakantiestemming door de kampeercapriolen van de senioren.

Groeten van MAX maakt dag compleet

Omroep MAX kende door het succes van We zijn er Bijna! en Groeten van MAX een geweldige maandagavond. 1.5 miljoen kijkers zagen hoe de confrontatie tussen verslaggever Timon Moll en een hoteleigenaar een camera van Omroep MAX fataal werd. Twitteraars reageerden met humor.

Meer over