Kijkcijfers maandag 3 augustus 2020

De TV van gisteren: Denkend aan Holland blijkt onzinkbaar succesnummer

Omroep MAX is spekkoper deze zomer. In een zee vol herhalingen stuwt de seniorenomroep voorwaarts met nieuwe programmering en dat weten de kijkers bijzonder te waarderen.

Dat blijkt wel uit de kijkcijfers voor de maandagavond van NPO 1 die grotendeels door MAX gevuld is. Op primetime wist MAX Vakantieman al een knappe 1,13 miljoen kijkers te scoren, maar de start van het tweede seizoen Denkend aan Holland viel helemaal in de smaak. 1,55 miljoen kijkers zagen Janny van der Heijden en André van Duin scheepje varen en daarmee is het knus kabbelende programma het best bekeken amusement van de avond. Op1 scoorde vervolgens nog eens 1,2 miljoen kijkers.

RTL 4 is nergens

Op NPO 2 kroop Astrid Kersseboom in De slimste mens door het oog van de naald en die prestatie was goed voor een meer dan uitstekende 1,35 miljoen kijkers. Dat (NPO) 1-2'tje was funest voor de scores van zenders als RTL 4. Ik weet er alles van deed het prima met 707.000 kijkers, maar daarna was het herhalingen troef en dat joeg de kijker weg. Married at first sight: second chance kwam niet verder dan 375.000 kijkers en Bureau Brugwallen moest het doen met 340.000 kijkers. De herhaling van De zwakste schakel haalde de kijkcijfer top 25 niet eens.

SBS 6 verder onderuit

Overigens is het hebben van nieuwe programma's niet per definitie zaligmakend. Daar kan SBS 6 over meepraten, de zender zond deels nieuwe titels uit, maar bleef grotendeels ongezien. Dat begon met de start van de herhalingen van Wij emigreren dat strandde op 296.000 kijkers. Nog pijnlijker was de score van Het zal mij een zorg zijn. Een week eerder scoorde de realityserie over dementerende ouderen op een zorgboerderij al een teleurstellende 363.000 kijkers, nu zakte dat aantal terug naar 287.000.  

Meer over: