Kijkcijfers maandag 27 juli 2020

De TV van gisteren: Het Zal Mij Een Zorg Zijn beleeft dramatisch debuut

28 Juli 2020 08:00 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© SBS 6
In een zomer vol herhalingen debuteerde SBS 6 maandag het gloednieuwe programma Het zal mij een zorg zijn. Helaas dacht het gros van tv-kijkend Nederland daar net zo over.

In Het zal mij een zorg zijn lopen Joep ten Hove en Thijs Meeuwsen een aantal weken mee op een zorgboerderij voor ouderen met dementie. Het leverde een ontroerende portretreeks op over mensen die er in de laatste fase van het bestaan nog het beste van maken. De eerste aflevering werd echter door een teleurstellende 363.000 kijkers gezien. Dat voorafgaand aan de serie de zoveelste herhaling van Cash or trash bleef hangen op een pijnlijke 197.000 kijkers deed het programma waarschijnlijk de das om. 

RTL 4 onderuit

RTL 4 deed het maandagavond marginaal beter dan SBS 6, maar kon op primetime nog altijd niet opboksen tegen zenders als NPO 2 waar De slimste mens met 1,36 miljoen kijkers wederom de beste papieren had. Van die aantallen kan RTL alleen dromen. Ik weet er alles van noteerde een keurige 768.000 kijkers, maar daarna zakte de avondprogrammering gestaag in. 316.000 kijkers voor Married at first sight: Second chance gevolgd door 233.000 voor een herhaling van Bureau Burgwallen met als triest toetje 125.000 kijkers voor De zwakste schakel.

NPO 1 beste all rounder

Over de hele avond had NPO 1 het 't best voor elkaar. Op primetime scoorde de zender cijfers die hartje winter niet zouden misstaan: 1,35 miljoen voor MAX Vakantieman en nog eens 1,2 miljoen voor Mooiste meisje van de klas zijn getallen om over naar huis te schrijven. Het Op1 debuut van Tim Hofman was nog eens goed voor 1 miljoen kijkers. In de vooravond had de nieuwe Hit kwis nog wat moeite publiek te vinden: 527.000 kijkers zagen de eerste aflevering die velen nogal hysterisch vonden.

Meer over