Kijkcijfers maandag 10 augustus 2020

De TV van gisteren: Denkend Aan Holland komt moeiteloos bovendrijven

11 Augustus 2020 08:03 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
In het hart van de Hollandse hittegolf blijken slechts een paar programma's bestand tegen het klimaat in vakantietijd. Denkend aan Holland is één van de weinige gelukkigen.

Scoren op een bloedhete maandag in augustus is een knappe prestatie en Omroep MAX flikt het voor de tweede week op rij door op primetime met meerdere programma's boven het miljoen uit te komen. MAX Vakantieman noteerde 1 miljoen kijkers terwijl de tweede aflevering van Denkend aan Holland met 1,3 miljoen het best bekeken amusementsprogramma van de dag was. Janny en André waren in Friesland waar ze moeite hadden met handmatige sluizen en Janny bijna verzonk in een turfmoeras. Op1 wist daarna 871.000 kijkers te bereiken.

De Slimste scoort

NPO 2 had uiteraard De slimste mens om op terug te vallen. 1,2 miljoen kijkers zagen de aftocht van komiek Fabian Franciscus. Een half uurtje eerder deed Ik weet er alles van het op RTL 4 iets minder goed: 697.000 kijkers zagen de kennisquiz met Ruben Nicolai die daarmee topscoorder voor zijn zender was. Married at first sight: second chance strandde op 346.000 kijkers en de herhaling van Bureau Burgwallen kwam niet verder dan 260.000 kijkers. 

Lang leve de liefde geen hit

SBS meende het maandag handig aan te pakken door vooravondsuccesje Lang leve de liefde op te rekken tot een uur zodat kijkers hopelijk zouden blijven plakken. Geen onaardig idee, ware het niet dat het datingprogramma slechts 214.000 kijkers scoorde. De herhaling van Wij emigreren bleek vervolgens goed voor 247.000 kijkers en Het zal mij een zorg zijn presteerde het zowaar om 301.000 kijkers te halen. 

Meer over