De kijkcijfers van vrijdag 13 september 2018

De TV van gisteren: Dik 1.5 miljoen kijkers voor Twan Huys dankzij uitslag The Voice Senior

15 september 2018 07:35 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
Het is een cynische kijkcijferstunt, maar wel een effectieve: door de uitslag van The voice senior in de vrijdagaflevering van RTL Late Night te stoppen, scoorde RTL 4 met beide shows miljoenen kijkers.

En da's best een lekkere opsteker voor Twan Huys wiens kijkcijfers in de afgelopen twee weken maar met moeite boven het half miljoen uitkwamen. RTL had een glorieavond met 1.2 miljoen kijkers voor GTST, gevolgd door 2 miljoen voor de finale van The voice senior. Daarna bleven maar liefst 1.6 miljoen mensen zitten voor RTL late night met Twan Huys waarin de winnaar van de talentenjacht bekend werd. 

NPO 1 onderuit

Het succes van RTL betekende een bittere pil voor NPO 1. De zender kwam voor de verandering eens niet boven het miljoen op primetime. Met 805.000 kijkers scoorde Flikken Rotterdam nog het beste, maar de politieserie werd zelfs ingehaald door 2 voor 12. Astrid Joosten trok 842.000 kijkers naar NPO 2. De cijfers voor Hello goodbye zijn echter zorgwekkender: in haar tweede week boeide de show nog maar 565.000 kijkers en da's best weinig gezien het tijdstip en de zender. Overigens had Ivo Niehe ook geen goede avond: 495.000 kijkers zagen hoe hij in De TV show culticoon Grace Jones ontmoette.

Maar bij Bassie en Adriaan ging het er een stuk minder gewelddadig aan toe.

Marktplaats geen hit

SBS6 heeft echter grotere problemen met haar vrijdagavond. Een schamele 155.000 kijkers zaten om 20.30 uur klaar voor Marktplaats: Heel Holland handelt. De show leeft ook online amper: er waren slechts twee kijkers die actief twitterden over de show. Dan deed De Alarmcentrale het aanzienlijk beter met 312.000 kijkers, maar niet voldoende voor een plek in de kijkcijfer top 25. Die eer viel alleen Hart van Nederland ten beurt met 369.000 kijkers.

Meer over