De kijkcijfers van zaterdag 13 juni 2020

De TV van gisteren: Echte leven in de dierentuin profiteert van matige aanbod

14 Juni 2020 08:52 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© NTR
Het warme weer van zaterdag zorgde ervoor dat er niet al te veel mensen televisie keken zaterdagavond. Maar als de kijkbuis dan werd aangeslingerd, stemde men vooral af op Het echte leven in de dierentuin.

Het echte leven in de dierentuin was met 1.046.000 kijkers bijna het best bekeken programma van de dag. Alleen het NOS journaal van 20.00 uur deed het beter. Het NOS journaal van 18.00 uur maakte het podium compleet. Niet heel verwonderlijk ook dat mensen behoefte hebben aan de dierentuin nu ze al maanden niet op bezoek konden gaan vanwege het coronavirus.

Coronamoe 

Minister van volksgezondheid Hugo de Jonge was na weken van aandringen door de redactie van Op1 te gast in de talkshow, maar dat zorgde niet direct voor een piek in de kijkcijfers. Sterker nog; de afgelopen twee maanden werden er slechts vijf afleveringen slechter bekeken. Zou Nederland een soort van coronamoe zijn?

Entertainment

Entertainment bleef door het warme zomerweer ook wat achter, mede ook doordat het vooral herhalingen waren. Het best bekeken programma in dat genre was Het kwisconcert (638.000 kijkers), gevolgd door Oh, wat een jaar! (556.000 kijkers) en Praat Nederlands met me (490.000 kijkers). De coronaconference Smerige Spelletjes van Hans Teeuwen vanuit zijn eigen huis waarin hij een man speelde die door het coronavirus doordraait, was goed voor 265.000 kijkers.

Meer over