De TV van gisteren: Een Tegen 100 scoort het best

De kaarten lijken geschud: voor de vijfde week op rij was NPO 1 populairder op primetime dan haar directe concurrent RTL 4. Met name Een tegen 100 deed goede zaken. 

Caroline Tensen scoorde rond 21.30 uur een hele mooie 1.42 miljoen kijkers met de kennisquiz. En dat terwijl de Vlaamse krimi Witse vooraf al goed was voor een uitstekende 1.37 miljoen kijkers. RTL 4 bleef stabiel met het avondvullende Superkids dat een prima 1.28 miljoen kijkers wist te boeien. Maar op het taalgebruik viel best wat aan te merken... 

GTST choqueert

RTL begon de avond sterk met GTST dat langzaam op haar oude niveau komt. Qua kijkcijfers dan, want 1.3 miljoen soapfans kregen de behoorlijk pikante verhaallijn van Job en Anna voor de kiezen. Het experimenteel ingestelde stel trok ene Colette mee in hun bed. Dat liep uiteraard niet goed af, al was het maar omdat ouders hun meekijkend kroost ineens wat dingen moesten uitleggen...

Gouden Kalveren 2016

In de luwte op NPO 3 werden de Gouden Kalveren uitgereikt in een tv-ceremonie gepresenteerd door Herman van der Zandt en Eva Cleven. Een relatief tegenvallende 221.000 mensen zagen hoe het vluchtelingendrama The paradise suite werd bekroond met een kalf voor beste film. Ook hoofdrolspeler Issaka Sawadogo viel in de prijzen. 

DWDD zegt Dag Dieuwke

Voor DWDD was het een beladen dag. Hoofdredacteur en drijvende kracht Dieuwke Wynia nam afscheid van het programma en werd voor het oog van 1.23 miljoen kijkers in het zonnetje gezet door Matthijs van Nieuwkerk die haar "vreselijk gaat missen". 

Meer over:

Reageren