De kijkcijfers van donderdag 26 maart 2020

De TV van gisteren: DWDD scoort met eerbetoon Abdelhak Nouri

27 Maart 2020 08:36 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© DWDD
De een-na-laatste uitzending van De wereld draait door stond donderdag in het teken van Abdelhak Nouri. Op het eerbetoon aan de Ajacied, die in 2017 een hartstilstand kreeg tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk, stemden 1.758.000 kijkers af.

In de studio bij Matthijs van Nieuwkerk schoven vader Mohammed, broer Aberrahim, Humberto Tan en Khalid Kasem, de advocaat die het boek 'Abdelhak Nouri: een onvervulde droom' schreef over Nouri, aan om over de 22-jarige Ajacied te praten. Tijdens de uitzending vloeiden de tranen, zo ook bij Van Nieuwkerk, die het even te kwaad had. Humberto nam korte tijd de honneurs waar en dat losten beiden goed op.

Laatste uitzending

Halverwege de uitzending was er een switch aan tafel, waarna boezemvrienden Donny van de Beek, Steven Bergwijn en Frenkie de Jong aan tafel gingen zitten. Zij vertelden over hun verleden met Nouri, die vooral bekend stond als grappenmaker, verbinder en bovenal een ontzettend fijn mens. Op Twitter werd de uitzending bewierookt en stelden sommigen de vraag of het afscheid van Matthijs vrijdagavond de aflevering nog wel kon overstemmen.

De TV Kantine 

De wereld draait door stond ook centraal in de aflevering van De TV Kantine van donderdag. Naar de imitaties van Carlo Boszhard, Irene Moors en een korps aan gasten keken 1.025.000 mensen. Op1 had wederom meer kijkers dan concurrent Jinek. Op de publieke omroep stemden 1.139.000 belangstellenden af, terwijl Eva het met 800.000 kijkers moest doen.

Meer over