Kijkcijfers maandag 21 juni 2021

De TV van gisteren: Ruim 5,5 miljoen kijkers zien Oranje winnen

22 juni 2021 08:32 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© ANP
Voor het eerst speelde het Nederlands elftal geen avondwedstrijd, maar fans van het EK voetbal wisten Oranje met gemak te vinden in hun match tegen Noord-Macedonië.

De oranjekoorts begint langzaam toe te nemen in Nederland. Oranje is al door naar de achtste finales, toch groeit het aantal kijkers voor de wedstrijd.

Studio Europa in de lift

Op het hoogtepunt van de wedstrijd Nederland - Noord-Macedonië keken maar liefst 7,5 miljoen Nederlanders, wat op een absoluut kijkgemiddelde van 5,5 miljoen uitkomt. Een prestatie, zeker omdat de wedstrijd al in de late middag begon. Studio Europa plukt er de vruchten van, de napraatshow trok 2,4 miljoen kijkers. Het treffen tussen Rusland en Denemarken deed het ook goed met 1,3 miljoen kijkers en ook NPO 3 pikt een graantje van het succes mee met 907.000 kijkers voor de match Finland - België.

Oranjezomer piekt en daalt

Ook De oranjezomer profiteert van de stijgende interesse in Oranje. De vooravondeditie van het vrolijke voetbalpraatprogramma noteerde 644.000 kijkers. Een herhaling van Massa is kassa deed het vervolgens helegaar niet slecht met 575.000 kijkers. De late editie van Oranjezomer valt met 583.000 kijkers ietwat tegen.

John Williams scoort

RTL 4 doet het ondanks alle sportconcurrentie niet eens verkeerd. GTST weet met 697.000 kijkers de achtste plek in de kijkcijfer top 25 te claimen. Vervolgens sloot John Williams het seizoen Help, mijn man is klusser af met een homoseksueel koppel en dat trok behoorlijk wat bekijks met 1 miljoen kijkers. Humberto sloot de avond af met 534.000 kijkers.

Meer over