De kijkcijfers van donderdag 5 maart 2020

De TV van gisteren: Elfde seizoen de TV Kantine uitstekend van start

6 maart 2020 08:13 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© RTL
De TV Kantine is uitstekend begonnen aan het elfde seizoen. Naar de persiflages van Carlo Boszhard en Irene Moors keken bijna een miljoen mensen (962.000). Donderdag was een special over Chateau Meiland, voor De TV Kantine omgetoverd tot Chateau Wijnland, te zien bij RTL4.

Vooral de zoektocht naar de acteur die Martien Meiland vertolkte, leverde nogal wat discussie op. De naam van oud-Shownieuwsreporter Koos van Plateringen zong rond, net als die van acteur Alfred van den Heuvel en zelfs die van songfestivalwinnaar Duncan Laurence. Uiteindelijk kwam het hoge woord er na de aflevering uit en bleek het de relatief onbekende Björn de Vries te zijn. Ook Elise Schaap is dit seizoen weer van de partij en haar acteerkunsten oogsten de nodige lof op social media.

Bekervoetbal 

De halve finale van de KNVB beker tussen Feyenoord en NAC Breda, welke in een monsterzege (7-1) eindigde voor de Rotterdammers, trok doordat de wedstrijd op het open net van FOX te zien was een uitstekend aantal van 754.000 kijkers. Steven Berghuis maakte een hattrick tegen de formatie uit de Keuken Kampioen Divisie en kreeg een publiekswissel. Daarna gaf hij zijn shirt aan een jonge Feyenoord-fan die zijn geluk niet op kon.

Talkshows 

Op1 was donderdagavond wederom Jinek de baas. Het was weer de beurt aan Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma en met 725.000 kijkers deed de publieke omroep het beter dan voormalig protegé Eva Jinek, waar 649.000 mensen op afstemden. Bij de NPO was Rob Kemps van Snollebollekes te gast en vooral zijn vermogen om het leven niet zo serieus te nemen, leverde hem respect op.

Podium

Het best bekeken programma van de donderdag was het NOS journaal van 20.00 uur met 2.027.000 kijkers, gevolg door de editie van 18.00 uur met 1.452.000. De wereld draait door van Matthijs van Nieuwkerk completeert het podium door 1.374.000 kijkers aan zich te binden.

Meer over