Kijkcijfers zaterdag 6 juni 2020

De TV van gisteren: Even Tot Hier sluit coronareeks succesvol af

De zaterdagavond is zonder twijfel domein van NPO 1. De zender wist met de onwaarschijnlijke combinatie van satire en natuurserie kijkcijfergoud veilig te stellen.

De start van een nieuw seizoen Het echte leven in de dierentuin slaagde er wonderwel in om maar liefst 1,38 miljoen kijkers geboeid voor de buis te houden. De belevenissen van dieren en hun verzorgers waren daarmee het best bekeken amusementsprogramma van de dag, maar de slotaflevering van Even tot hier was met 1,37 miljoen kijkers een meer dan goede tweede. Kijkers vragen zich nu al af wat we zonder Niels en Jeroen moeten.

RTL blijft achter

RTL 4 vertrouwt in deze weken op herhalingen én Linda de Mol. De SBS-ster is haar plaatsje aan de desk van Oh wat een jaar inmiddels verloren aan Chantal Janzen, maar in de herhaling schitterde ze voor het oog van 718.000 kijkers in een hilarische aflevering over 1980. Beter werd het niet voor RTL op primetime, de herhaling van Praat Nederlands met me bleef steken op 534.000 kijkers. 

Misdaadnacht Andere tijden

Waar NPO 1 moeiteloos miljoenen kijkers trok, had NPO 2 beduidend meer moeite om een breed publiek te bereiken. Dramaserie Belgravia had met 444.000 kijkers de beste papieren, gevolgd door 366.000 kijkers voor Nieuwsuur. Daarna nam Andere tijden het stokje over met een maar liefst 4 uur durende special getiteld Nacht van de misdaad waarin Astrid Oy diverse roemruchte misdaadzaken uit de archieven van het programma oprakelde. Deze lange geschiedenisles werd gevolgd door een nog altijd knappe 221.000 kijkers.

Meer over: