Kijkcijfers 6 april 2024

De TV van gisteren: Even Tot Hier start nieuw seizoen met nummer 1 positie in kijkcijferoverzicht

7 april 2024 08:42 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© Uitzendinggemist still
De taart kan de redactievloer op bij Even Tot Hier want het programma is terug en scoort 1,7 miljoen kijkers. Geen record maar wel boven het Journaal van 20.00 uur. Ook Mindf*ck weet wederom kijkers te boeien. Het is goed voor 1,3 miljoen kijkers.

De kijkcijfers van zaterdag lijken wel wat 'last' te hebben van het mooie weer.

Even Tot Hier

In de uitzending starten Niels van der Laan en Jeroen Woe een actie tegen medicijnentekort. Veel Nederlanders krijgen niet de medicatie die ze nodig hebben zoals puffers die werken tegen astma. Kijkers zijn blij dat het programma terug is en vinden de actie een goed idee.

Make Up Your Mind

Zaterdagavond werden er weer vier nieuwe queens en een mystery queen voorgesteld aan het publiek bij Make Up Your Mind. Drie daarvan werden onthuld en twee gingen door naar de 'second chance' halve finale en de grote finale. Het aantal kijkers zakte onder de miljoen en komt uit op 961.000. Kijkers zijn vooral heel verrast door de mystery queen dit keer. Niemand minder dan Angela de Jong.

Tegenvallers

Ik Hou van Holland op SBS6 weet wederom niet te choqueren met de kijkcijfers en scoort maar 584.000 kijkers. De Kwis met Ballen met Johnny de Mol op dezelfde zender trapte een nieuw seizoen af. Ook hij weet niet te verrassen mogelijk door de grote programma's op de andere zenders. 440.000 mensen keken naar de quiz. Ook Vriendenloterij Miljonairs (542.000) van RTL had het moeilijk tegenover Even Tot Hier. Britt Dekker die voor het eerst Lachen om Home Video's presenteerde start met 453.000 kijkers wat net zo goed is als met Airen Mylene als presentatrice. Goed nieuws dus voor Britt.

 * De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over