Kijkcijfers donderdag 31 maart

De TV van gisteren: Expeditie Robinson: All Stars zorgt voor spraakmakende momenten

1 april 2022 09:04 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland
Hoewel het All Stars-seizoen van Expeditie Robinson niet meer de gedroomde kijkcijfers scoort, was het programma gisteravond toch opnieuw trending topic. En niet zonder reden.

De 749.000 kijkers van Expeditie Robinson zagen namelijk niet alleen hoe 'publieksfavoriet' Bertie Steur noodgedwongen naar huis moest, maar ook hoe Carlos Platier Luna ten onder ging aan een stemmenregen. 

Expeditie Robinson: All Stars

De afgelopen weken streden de deelnemers van Expeditie Robinson: All Stars in twee teams tegen elkaar, maar daar kwam gisteravond verandering in. De samensmelting stond namelijk voor de deur, al dan zonder samensmeltingsdiner voor de grosse meerderheid. En dat betekende dat de sterksten moesten vrezen voor hun plek. Carlos Platier Luna heeft dat geweten: met 16 stemmen tegen (vs. de 12 stemmen van hem en zijn maatje Edith Bosch), moest hij gisteren het spel verlaten. 


Floortje naar het Einde van de Wereld

Net als Carlos was ook Expeditie Robinson zelf niet de grote winnaar van de avond. Op prime time ging die eer naar Floortje Naar Het Einde van de Wereld, die deze week weer bijna 1,7 miljoen kijkers in zijn greep hield. Net iets minder dan het NOS Journaal van 20:00 uur waar 2,2 miljoen kijkers naar keken.

De presentatrice vertrok deze week naar het eilandje Mohéli, ten noordwesten van Madagaskar waar ze sprak met Anne en Richard, een Frans-Slowaaks stel dat hier een eenvoudig bestaan heeft opgebouwd. Voor kijkers voelden het net als vakantie: zij droomden weg bij de prachtige beelden.

Vandaag Inside

Verder kan ook SBS6 terugkijken op een prima avond. De zender hield op prime time 963.000 kijkers geboeid met de nieuwste aflevering van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak. Kort daarna bleven er nog eens 841.000 kijkers zitten voor Vandaag Inside, waar de mannen de bekentenis van Lil' Kleine natuurlijk niet konden negeren. En het was vooral de mening van René van der Gijp die zorgde voor een stortvloed aan reacties.

Meer over