De kijkcijfers van vrijdag 30 augustus 2019

De TV van gisteren: Finale Slimste Mens blijft Voice Senior nipt voor

De oudjes doen het nog best: de vrijdagavond werd met gemak gedomineerd door zeventigplussers die een miljoenenpubliek wisten te boeien.

Onbetwiste winnaar is de ontknoping van het zomerseizoen van De slimste mens. Ruim 1.5 miljoen mensen zagen hoe na zeven weken Rob Hadders als kampioen der kennis uit de strijd kwam. Daarna schetste Andere tijden aan de hand van de verhalen van honderdjarigen een beeld over Nederland tijdens het interbellum. Daar bleken nog eens 480.000 mensen oren naar te hebben.

Voice senior opent sterk

Maar waar NPO 2 kon rekenen op Philip Freriks en Maarten van Rossem zette RTL 4 in op ander talent van een zekere leeftijd. De start van The voice senior was goed voor een verbluffende 1.46 miljoen kijkers, daarmee overtroeft RTL zelfs het Acht uur journaal. Kijkers waren vol lof over de nieuwe presentator Lieke van Lexmond en konden ook debuterend coach Frans Bauer prima waarderen.

NPO 1 en SBS blijven achter

NPO 1 speelde op primetime geen rol van betekenis: Het Muziekfeest op het plein scoorde 541.000 kijkers en ook SBS gooide geen hoge ogen met de start van Helden door de modder VIPS dat met 249.000 kijkers ver buiten de kijkcijfer top 25 viel. Veronica inside wist met 402.000 kijkers wél een plekje op de lijst te veroveren, maar de twitterende kijker had wel wat kritiek op de overmatige aanwezigheid van een zekere vaste tafelgast.

Meer over:

Reageren