Kijkcijfers van maandag 23 augustus 2021

De TV van gisteren: Finaleweek De Slimste Mens start goed

24 augustus 2021 08:03 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© KRO-NCRV

Aan het einde van deze week weten we wie de opvolger wordt van Rob Kemps als winnaar van De Slimste Mens. De finaleweek is maandag begonnen en dat leverde het quizprogramma mooie kijkcijfers op.

Zohair El Yassini, Renée Fokker en Najib Amhali beten het spits af. Politicus El Yassini, als vijfde geplaatst voor de finaleweek, kroonde zich tot slimste van de dag en hij deed direct een dansje. In de dagfinale dolf Najib Amhali uiteindelijk het onderspit, waardoor het avontuur voor de cabaretier er op zit. 1.529.000 kijkers waren getuige van zijn uitschakeling.

Denkend aan Holland

Alleen het NOS journaal van 20.00 uur werd beter bekeken dat de quiz van Philip Freriks en Maarten van Rossem. De Slimste Mens hield daarnaast Denkend aan Holland achter zich. André van Duin en Janny van der Heijden zullen daar niet echt wakker van liggen, want 1.470.000 kijkers is natuurlijk uitstekend voor het NPO1-programma.

RTL 

Op diezelfde zender deed ook MAX Vakantieman het weer uitstekend. 1.009.000 kijkers zagen allerlei vakantieleed. Sybrand NIessen en cs. staan daarmee op de vierde plek in de lijst van Stichting KijkOnderzoek. Ik weet er alles van! Junior trapte maandag af met 877.000 kijkers. Het was direct het best bekeken RTL-programma van de dag. SBS6 moet het met 614.000 kijkers voor Hart van Nederland doen.

Meer over