Kijkcijfers vrijdag 5 februari 2021

De TV van gisteren: The Voice voelt hete adem Flikken Maastricht

6 Februari 2021 08:41 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© AVROTROS
Zelden was de kijkstrijd tussen NPO 1 en RTL 4 zo spannend als afgelopen vrijdagavond. Uiteindelijk ging The voice of Holland aan de haal met de kijkcijferwinst.

De avondvullende Battles aflevering van de talentenjacht trok maar liefst 1,87 miljoen kijkers. Kijkers zagen hoe Ali B erg lang van stof was bij het kiezen van zijn kandidaten en ook de pas ingevoerde pre-battles zorgden voor ophef. Jinek wist vervolgens te profiteren van het grote aantal kijkers en sloot de uitzendweek af met een riante 1,35 miljoen kijkers. 

NPO 1 houdt stand

NPO 1 wist op primetime meer dan aanzienlijk te scoren, vooral dankzij de vijfde aflevering van Flikken Maastricht waarin Eva van Dongen (Angela Schijf) voor het oog van 1,84 miljoen kijkers achter een mysterieuze en moordlustige kanovaarder aanging. Vervolgens gooide ook Sybrand Niesen hoge ogen met maar liefst 1,26 miljoen kijkers voor de MAX Pubquiz. De zwakke broeder van de avond was Op1 dat genoegen moest nemen met 1 miljoen kijkers.

SBS in de marge

SBS 6 had moeite op primetime een rol van betekenis te spelen. De gevarieerde spelshow De alleskunner was met 553.000 kijkers de hekkensluiter van de kijkcijfer top 25. Daarna lukte het Jan Versteegh niet om met zijn reizende quizshow Iedereen is van de wereld boven het half miljoen te blijven: 451.000 kijkers zagen hoe de wereldbol zich sloot en de verliezend finalist het moest doen met een cowboyhoed in plaats van een droomvakantie.

Meer over